Registrering af sygefravær

Arbejdspladsen skal løbende registrere sygemeldinger, således at Løn og Personaleafdelingen kan anmelde længerevarende sygefravær til den sygemeldte medarbejders  bopælskommune. Dette er vigtigt - dels for at arbejdspladsen kan få sygedagpengerefusion og dels for at den sygemeldte medarbejder kan få sagsbehandling og hjælp fra jobcentret.

Hvad kan arbejdspladsen få i refusion ved sygdom

Når en medarbejder er sygemeldt i længere tid kan arbejdspladsen i de fleste tilfælde få sygedagpengerefusion efter 30 dages sammenhængende sygefravær.

  • Arbejdsgiverperiode = de første 30 dages sygemelding: Arbejdspladsen kan ikke få sygedagpengerefusion i arbejdsgiverperioden som er de første 30 sammenhængende kalenderdage i et sygeforløb.  Hvis den sygemeldte medarbejder har en § 56 aftale kan der ydes sygedagpenge refusion i arbejdsgiverperioden. 

  • Sygedagpengerefusion: Efter arbejdsgiverperioden på 30 dage kan arbejdspladsen få sygedagpengerefusion i op til 22 uger, under forudsætning af, at medarbejderen fortsat er uarbejdsdygtig på grund af sygdom. Sygedagpengerefusionen er på max. kr. 4.405 pr. uge (2020 niveau). 

  • Efter 22 uger med sygedagpengerefusion: Efter 22 ugers udbetaling af sygedag-pengerefusion skal jobcentret foretage en revurdering af, om sygedagpengerefusionen kan forlænges efter én af i alt syv forlængelsesmuligheder i Lov om sygedagpenge. Refusionen vil ofte kunne forlænges, men i tilfælde af, at den ikke kan forlænges, vil der ofte være mulighed for ressourceforløbsydelsesrefusion som er en lidt mindre refusion.

  • § 56 = sygedagpengerefusion fra første sygedag:  Der kan udbetales sygedagpengerefusion fra første sygedag hvis medarbejderen har en § 56 aftale på grund af en kronisk eller langvarig lidelse.       

  • Fleksjob =sygedagpengerefusion fra første sygedag: Til medarbejdere ansat i fleksjob ydes der sygedagpengerefusion fra første sygedag.

Kontakt

Mette Høiriis

Telefon: 2134 5469
Mail: methoei@rm.dk