Om personalepsykologerne

Region Midtjylland tilbyder ansatte anonym psykologhjælp i Personalepsykologordningen i tilfælde af længerevarende arbejdsrelaterede belastninger. Personalepsykologordningen har til formål at hjælpe ansatte til fastholdelse i arbejde.

Personalepsykologordningen varetages af psykologer ved Arbejdsmedicin i Aarhus og Gødstrup og drives af Koncern HR i Region Midtjylland.

Tilbuddet om psykologhjælp omfatter én eller flere samtaler med en personalepsykolog, og det er gratis for dig og din arbejdsplads at benytte ordningen. Din arbejdsplads behøver ikke vide, at du henvender dig i Personalepsykologordningen.

Det er muligt, at samtalerne kan foregå via video, hvis det vurderes hensigtsmæssigt.

Medarbejdere

 

Anne Stamp
Psykolog, Aarhus

Nanna Poulsen
Psykolog, Aarhus

Gitte Petersen
Psykolog, Aarhus

Line Mølhede Mortensen

Psykolog, Gødstrup 

Lisa Nelholt

Psykolog, Gødstrup

Henrik Engholm Feldtmose

Psykolog, Gødstrup

Hvornår kan du henvende dig hos personalepsykologerne?

Ordningen kan være et relevant tilbud, hvis du oplever psykiske problemer, symptomer eller reaktioner på belastninger, der er forbundet med dit arbejde, og som du selv har svært ved at håndtere.

Belastningerne handler typisk om:

  • Stress forbundet med arbejdspres, samarbejdsvanskeligheder (herunder konflikter, mobning, chikane) eller manglende trivsel og arbejdstilfredshed, som har stået på i længere tid.
  • Reaktioner på traumatiske eller kritiske hændelser (fx ulykker, alvorlige fejl, vold og trusler).

Reaktionerne eller symptomerne kan være opstået her og nu eller over længere tid. Der må forventes en vis ventetid inden første samtale, og det kan derfor være en god idé at søge rådgivning så tidligt som muligt. 

I tilfælde af at du er blevet opsagt, kan Personalepsykologordningen ikke være behjælpelig, og du anbefales at drøfte andre støttemuligheder med din leder.

Intet akutberedskab

Personalepsykologordningen gælder ikke situationer, hvor der på din arbejdsplads opstår et akut opstår behov for psykologhjælp. Her vil hjælpen skulle søges andetsteds via din leder.