Dagsordener og referater vises her og i First Agenda. Dagsordener kan ses senest 1 uge før mødet.

Abonnér

Dagsorden og referater, Regions-MEDudvalget

Referat
til
mødet i Regions-MEDudvalget
den 19. juni 2024 kl. 12:00
i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, konference 1

 


Sagnr.: 1-01-72-25-23

1. Mødedeltagere

Sagsfremstilling

Ledersiden

Jonas Dahl (regionsdirektør), Anders Kjærulff (koncerndirektør), Poul Michaelsen (koncerndirektør), Lisbeth Holsteen Jessen (hospitalsdirektør, Regionshospitalet Horsens), Thomas Balle Kristensen, (hospitalsdirektør, AUH), Henning Voss (hospitalsdirektør, Regionshospitalet Gødstrup), Brian Brøndum Møller (hospitalsdirektør, Hospitalsenhed Midt), Mette Bærentsen (sygeplejefaglig direktør, Regionshospitalet Randers), Kim Kofod Hansen (udviklingsdirektør, Regional Udvikling), Tina Ebler (hospitalsdirektør, Psykiatrien), Ann-Britt Wetche (socialdirektør, Socialområdet),Jimmy Riberholdt (funktionsleder, Socialområdet), Ditte Hughes (vicedirektør, Koncern HR), Jørn Mørup (vicedirektør, Koncern HR), Jakob Olesen, (sekretariatschef, Koncern HR, Stab), Rachel Mortensen, (HR-konsulent, Koncern HR, Stab)


Medarbejdersiden

Anja Laursen (kredsformand, DSR Kreds Midtjylland), Karin Vestergaard (regionsformand, Dbio Midtjylland), Nethe Lunden (faglig sekretær, 3F Aarhus Rymarken), Ulla Gram (formand, FOA Silkeborg), Jette Nielsen (regionsformand, Kost og Ernæring), René Lodal Christensen (Granbakken, SL), Laila Garsdal Petersen (sygeplejerske, DSR, Hospitalsenheden Vest), Marianne Østerlund Madsen (sygeplejerske, DSR, AUH), Alexander d`Amore (reservelæge, YL, AUH), Henrik Ørskov (sygeplejerske, DSR, Psykiatri), Mette Højbjerg Skjødt (lægesekretær, HK, Regionshospitalet Viborg), Ole Dam (Projektleder, HK, AUH), Peter Hansen (fuldmægtig, DJØF, Regionshuset Viborg), Tanja Lyth (jordemoder, Jordemoderforeningen, AUH), Kirsten Hansen (sygeplejerske, DSR, AUH), Morten Krogh Christiansen (reservelæge, YL, Regionshospitalet Horsens), Søren Holmgård Knudsen, (ambulancebehandler, FOA, Præhospitalet), Michael Møller Dalsgaard (SOSU, FOA, RH Randers), Pernille Eriksen (fysioterapeut, Danske Fysioterapeuter, AUH), Helle Larson (civilingeniør, IDA, Regional Udvikling)


Øvrige deltagere

Mette Jensen, økonomidirektør, Koncernøkonomi, deltog under punktet om økonomi, Mette Flemming, personalejurist, Koncern HR Stab, deltog under punktet om registrering af ansattes arbejdstid.


Afbud før mødet


Lene Thorbjørnsen (bioanalytiker, Dbio, Hospitalsenhed Midt), Lone Skov (faglig sagsbehandler, 3F, Viborg), Palle Juelsgaard (lægefaglig direktør, Præhospitalet), Christina Thisted-Høeg (radiograf, RAR, Hospitalsenhed Midt), Jens Boe Krag, (plejer, FOA, Psykiatri).


Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-72-25-23

2. Godkendelse af dagsorden og referat (kl. 12.00-12.05 - 5 min)

Resume

Dagsorden til mødet godkendes, og det afklares, om der er emner til eventuelt. Referat af RMU-mødet 25. april 2024 godkendes.

Det indstilles,

at dagsordenen godkendes og


at referat af RMU-mødet 25. april 2024 godkendes.

Sagsfremstilling

Dagsorden til mødet godkendes, og det afklares, om der er emner til eventuelt. Referat af RMU-mødet 25. april 2024 godkendes (vedlagt).


Referat af mødet mellem forretningsudvalget og RMU den 21. maj 2024 kan ses i First Agenda.

Beslutning

Det blev aftalt at bytte rundt på punkt 6 og 7 af hensyn til økonomidirektør Mette Jensens deltagelse i punkt 6.


Dagsorden og referat af møde 25. april 2024 blev herefter godkendt.


Jonas Dahl takkede Lisbeth Holsteen Jessen og Ditte Hughes, som begge har valgt at gå på pension, for deres indsats og store engagement i RMU igennem årene.


Han bød velkommen til nyt medlem Ole Dam, som tager over efter Helle Maibritt Jørgensen.


Ulla Gram meddelte, at det også var hendes sidste RMU-møde, men at hun fortsat forbliver suppleant.


Der var ønske fra medarbejderside om drøftelse af følgende emner under eventuelt: logning og sikkerhed i psykiatrien.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-72-25-23

3. Temadrøftelse: Status og dialog vedrørende sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger (kl. 12.05-13.05 - 60 min)

Resume

Sundhedsstrukturkommissionen har lanceret sine anbefalinger. Der orienteres om kommissionens afrapportering med efterfølgende mulighed for spørgsmål og dialog.  

Det indstilles,

at RMU orienteres om sundhedsstrukturkommissionens afrapportering med mulighed for spørgsmål og dialog.

Sagsfremstilling

Sundhedsstrukturkommissionen har lancerer sine anbefalinger den 11. juni 2024. Der orienteres om kommissionens afrapportering med efterfølgende mulighed for spørgsmål og dialog.


Link til strukturkommissionens rapport mv. på Indenrigs- og Sundhedsministeriets hjemmeside: https://www.ism.dk/temaer/sundhedsstrukturkommissionen

Beslutning

Jonas Dahl præsenterede sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger og forslag til modeller for nye måder at indrette sundhedsvæsenet på.


De slides, som blev anvendt i forbindelse med præsentationen, er vedlagt som bilag.


Det er også muligt at se infomødet, som direktionen afholdt om sundhedsstrukturkommissionens afrapportering den 17. juni i regionsrådssalen, her: Infomøde om strukturkommission - Koncern-intranet (rm.dk)


Jonas Dahl har bidt mærke i to ting. For det første blev kommissionen bedt om at se på sundhedsområdet, og det er alene, det de har gjort. Socialområdet og Regional Udvikling indgår således ikke. For det andet understregede formand Jesper Fisker flere gange på pressemødet, hvor stærkt et sundhedsvæsen vi har, og hvor meget vi er lykkedes med i det specialiserede sundhedsvæsen. Det er en cadeau til os.


Jonas Dahl gennemgik afslutningsvist den videre proces med det forbehold, at den kan ændres undervejs.


Der er høringsfrist 6. august. Det er Danske Regioner, som formelt set er høringsberettiget. Regionsrådet skal se Danske Regioners høringssvar og forholde sig til, om de vil lave et tillæg. MED-system og hospitaler bliver ikke hørt i denne proces. Det er alene en politisk proces, fordi det er et kommissionsforslag.


Efter sommerferien – formentligt i august – vil regeringen komme med et oplæg, og så starter de politiske forhandlinger.


Der lander formentligt i løbet af september – måske ind i oktober – en
politisk aftale. Derefter skal der ret hurtigt laves lovforslag, og de kommer formelt set ud i høring i det regionale system, inden man 1., 2. og 3. behandler lovforslaget. Der er regionsrådsvalg næste år i november. Regionsrådspolitikerne skal vide, hvad de stiller op til.


Det er specielt, at man ikke har forholdt sig til socialområdet og Regional Udvikling, som pt. ligger i regioner. Man må forvente, at Danske Regioner kommer til at forholde sig til det i deres høringssvar.


Jonas Dahl sagde, at det er, hvad han ved og har lyttet sig til på nuværende tidspunkt, og at det nemt kan ændre sig undervejs. Skal der ske ændringer, så vil der være nogle HR-spor, hvor vi skal forholde os til omkring virksomhedsoverdragelse og tryghed for personalet mv.


Han understregede afslutningsvist, at ledere og tillidsvalgte har en særlig opgave i at tage hånd om de medarbejdere, som er lidt glemt i det her, nemlig Regional Udvikling og Socialområdet.


Opsummering af bemærkninger og spørgsmål fra mødedeltagerne:


Tværgående anbefalinger:


• Anbefaling om sundhed for de mange – vi skal bevæge os fra prioritering af det specialiserede til det almene. Hører man noget om, hvordan den prioritering skal gribes an? Rigtigt set, at der er fokus på de almindelige sygdomme. Det specialiserede område fremgår ikke særlig skarpt.


• Psykiatrien skal ”lægges ind under” somatikken – bemærk sprogbrugen. Måske risikerer man at smide barnet ud med badevandet.


• Der står ikke meget i forhold til forebyggelse og sundhedsfremme og omstilling til selvhjælp? Det fylder ikke så meget, og det er ikke tydeligt beskrevet. Der er lidt om det i forhold til sundhedsregionerne.


• I forhold til primær forebyggelse, så skal vi se mod Christiansborg - fx i forhold til tobakspriser.


• Der sker meget forebyggelse i kommuner og hos de praktiserende læger.


• Det undrer meget, at kost ikke er tænkt ind i primær forebyggelse.


• Der er lavet et grundigt stykke arbejde af kommission. Møder mest bekymring i forhold til flere ressourcer til almen praksis. Hvis det er et nulsumsspil, hvordan sikrer vi så så faglig uddannelse mv.? Det skal være omkostningsneutralt. Det er ikke særlig tydeligt, hvad man vil nedprioritere.


De områder, som ikke nævnes i afrapporteringen


• På formødet på medarbejderside var der fokus på følgende to områder. 1) De områder, som ikke er med; Socialområdet og Regional Udvikling. Det er meget vigtigt, at regionen husker dem i deres kommunikation om reformen fremover. 2) Det fremgår ikke klart, hvordan der er formidlet ud om informationsmødet i mandags. Medarbejderne på hospitalerne læser ikke MidtNyt, så de ser det ikke.


• Informationsmødet var særligt rettet mod regionshusene, Socialområdet og Regional Udvikling, som formentligt er dem, der rammes mest.


• Socialområdet har brugt ledelsesrummet og drøftet, hvordan man håndterer usikkerheden. Vi bør huske, at det mest er stabene, som bliver ramt og i mindre grad bostederne.


• Regional Udvikling er en lille afdeling, så vi har mulighed for at være tætte omkring det. Nogen har prøvet det før, og vi er rimelig fortrøstningsfulde. Der skal stadig renses jord op, køre busser osv., men vi er en del af den regionale familie, og vi vil helst blive her.


• It er en del af stabene, og de er også fortrøstningsfulde. Der er gode jobmuligheder, hvis det skulle ende med, at de skal finde noget andet at lave.


Den kommende proces mv.


• Er bekymret for, om der er afsat tid nok til så stor en proces – ”fremtidens sundhedsvæsen”. Der bør inddrages faglige organisationer, som kan komme med input til løsningerne af evt. overgange.


• Uanset model, så er der fordele og ulemper. Der er noget, vi er nødt til at håndtere og finde en balance i. Processen er kort, og i forhold til det personalemæssige er det nok positivt, så man ikke skal gå i uvished alt for længe.


• I 2007 forlængede man amternes funktionsperiode og lavede en forberedelsesfase. Der er utrolig meget, som der skal være styr på.


• Vi bør have en fælles opmærksomhed på, at Region Midtjylland i dag bliver uretfærdigt behandlet i forhold til tildeling af bloktilskud. Det skal vi blive ved med at slå på, så det ændres. Det er en nationalpolitisk dagsorden, og det drejer sig om rigtig mange penge.


• Vi har 7.500 i uddannelse i Region Midtjylland. Hele uddannelsesopgaven har stor betydning i forhold til rekruttering og tilknytning.


Kommunikation om afrapportering og det fremadrettede


• RMU kan måske hjælpe med, at kommunikationen bliver mere tilgængelig end på nuværende tidspunkt. Også på lokalt ledelsesniveau.


• Vi sørger for at få kommunikeret om direktions infomøde i mandags i RMU-referatet og under informationer til HMU’erne. På døgnseminaret har vi aftalt et punkt omkring kommunikation og MidtNyt, og det kunne evt. være en god case at bringe frem.


• Tidsperspektivet er også væsentligt at få italesat. Folk spekulerer i job, mister jeg det, skal jeg flytte bopæl osv.? Vi skal sikre, at der ikke sker en panikreaktion. Ændringerne sker ikke pr. 1. januar 2025.


• Jonas Dahl sagde afslutningsvist, at han hører signalet om, at der er behov for at skrue op for kommunikationskanalerne. Emnet er også dagsordenssat på september-mødet. Hvis der sker noget væsentligt inden, vil der blive kommunikeret igen.


Konklusion

RMU fik en orientering om sundhedsstrukturkommissionens afrapportering med efterfølgende dialog herom.


Der vil blive lagt op til dialog om sundhedsstrukturreformen på RMU’s døgnseminar i september.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-13-3-73-20

4. Temadrøftelse om udvalgte personaledata, inkl. RMU's årlige drøftelse af sygefravær og Socialt Kapitel (kl. 13.05-13.50 - 45 min)

Resume

Koncern HR har udarbejdet Region Midtjyllands årlige personaleredegørelse. Der orienteres på mødet kort om udvalgte udviklingstendenser og hovedbudskaber i personaleredegørelsen med mulighed for spørgsmål og dialog. Der lægges samtidigt op til at gennemføre de årlige drøftelser af sygefravær og Det Sociale Kapitel med afsæt i afsnittene om henholdsvis sygefravær og ansatte på særlige vilkår i Personaleredegørelse 2023.

Der vil blive lagt op til, at drøftelserne på mødet gennemføres i grupper med opsamling i plenum.

Det indstilles,

at RMU orienteres om Personaleredegørelsen 2023 med mulighed for spørgsmål og dialog og


at RMU har de aftalte årlige drøftelser af sygefravær og Det Sociale Kapitel.

Sagsfremstilling

Koncern HR har udarbejdet den årlige personaleredegørelse og indleder med en kort præsentation af hovedbudskaber og udvalgte personaledata fra Personaleredegørelse 2023.


Der vil herefter være mulighed for dialog i grupper, inkl. de årlige drøftelser vedrørende ansatte på særlige vilkår (Det Sociale Kapitel) og sygefravær med afsæt i de relevante afsnit i Personaleredegørelse 2023, med opsamling i plenum.


Personaleredegørelsen dækker et bredt felt af personaledata. Personaleredegørelsen er i år blevet kortet ned for at fokusere på de oplysninger, som vurderes mest relevante og efterspurgte. Designet er samtidig blevet opdateret for at forbedre læsevenligheden.


Redegørelsen er opdelt i følgende overordnede kapitler: Hvem er vi, Rekruttering og tilknytning, Løn, Fravær, Mangfoldighed samt Politiske fokusområder. På de fleste områder er det muligt at følge den historiske udvikling.


Herunder gives en kort opsummering på de vigtigste udviklingstendenser:


Hvem er vi:
Antallet af fuldtidsansatte er i november 2023 opgjort til 30.269. Det er en stigning på 209 fuldtidsstillinger sammenlignet med november 2022. Den største faggruppe i Region Midtjylland er sygeplejersker, der udgør 8.295 fuldtidsstillinger i november 2023, hvilket er en stigning på 159 fuldtidsstillinger sammenlignet med november 2022.


Rekruttering og tilknytning:

Personaleomsætningen har i de seneste år været stigende, hvilket dog skal ses i sammenhæng med Covid-19. I perioden november 2022 til november 2023 er personaleomsætningen 14,7%, hvilket er tæt på niveauet fra før Covid-19.


Andelen af medarbejdere på fuldtid har ændret sig marginalt i perioden fra november 2023 til februar 2024. I november 2023 var 69,3% på fuldtid, mens andelen på fuldtid i februar 2024 er 69,2%.


Løn:

Lønniveauet i Region Midtjylland i november 2023 var på 45.810 kr. (bruttoløn inkl. stedtillæg), hvilket er ca. 1.500 kr. under regionernes gennemsnitlige lønniveau på 47.258 kr. Region Hovedstaden har den klart højeste gennemsnitlige bruttoløn inkl. stedtillæg på 49.131 kr.


Mangfoldighed:

Kønsfordelingen er stadig forholdsvis skæv, idet kvinder udgør 78,9% af regionens ansatte i november 2023. Det er en marginal stigning sammenlignet med november 2022, hvor andelen af kvinder var 78,8%. Andelen skal dog også ses i sammenhæng med at større faggrupper som sygeplejersker, social- og sundhedspersonale samt lægesekretærer, hvor der er et stort flertal af kvinder, udgør næsten halvdelen af Region Midtjyllands ansatte.


Seniorordninger:

Antallet af seniorordninger, der er givet tilskud til i opgørelsesperioden for 1. oktober 2022 til 30. september 2023, er 611, hvilket er en stigning på 43 aftaler sammenlignet med den foregående periode.


Politiske fokusområder:

Udviklingen i antallet af speciallæger er fortsat positiv. I marts 2024 er antallet af speciallæger opgjort til 2.022, hvilket er en stigning på 1,71% sammenlignet med året før. Hvis speciallægeudviklingen i Region Midtjylland følger den udvikling, som Sundhedsstyrelsen forventer på landsplan, er forventningen, at der i 2035 vil være 2.759 speciallæger i Region Midtjylland. Stigningen forventes på tværs af næsten alle lægespecialer undtagen neurokirurgi.


Særligt vedr. sygefravær og Det Sociale Kapitel:

I henhold til Region Midtjyllands overordnede sygefraværspolitik ”Roller og ansvar i forbindelse med sygefravær i Region Midtjylland” https://www.medarbejder.rm.dk/siteassets/ansattelsesforhold/fravar/rolle-og-ansvar/roller-og-ansvar-i-forbindelse-med-sygefravar-i-region-midtjylland.pdf, skal MEDudvalg på alle niveauer mindst én gang årligt bl.a. drøfte status vedrørende sygefraværsstatistik og Det Sociale Kapitel.


Sygefravær:

Sygefraværet udgjorde i 2023 5,57%, hvilket er mindre end i 2022, hvor sygefraværet var på det højeste niveau i Region Midtjyllands levetid på 6,08%. Sygefraværet er i 2023 stadig på et højere niveau end sammenlignet med årene før Covid-19. Langtidssygefraværet er steget til 2,39%, og det ses, at langtidsfraværet stiger med alderen, hvilket bl.a. kan tilskrives, at risikoen for at blive ramt af alvorlig sygdom stiger med alderen. Samtidigt har tilbagetrækningsreformen medført, at nogle ikke har mulighed for at trække sig ud af arbejdsmarkedet, selvom de har helbredsmæssige problemer. Samlet set er det særdeles positivt, at mange flere seniorer bliver længere tid i arbejde, og andelen af medarbejdere over 60 år på regionens arbejdspladser udgjorde således 13,12 % af antal fuldtidsstillinger i 2023. Til sammenligning var andelen over 60 år 6,7% i 2010.


Det Sociale Kapitel:

Med henvisning til rammeaftalen om Det Social Kapitel § 3 skal der ske en generel og overordnet drøftelse i RMU med henblik på at fremme en fælles forståelse af og holdning til beskæftigelse på særlige vilkår mv.


Det fremgår af tallene i personaleredegørelsen, at antallet af ansatte på særlige vilkår er steget til at udgøre 2,1% marts 2024. Region Midtjylland er således fortsat en arbejdsplads, der er bevidst om sit sociale ansvar. Blandt andet ved i størst mulig omfang at tilbyde ansættelse på særlige vilkår til ansatte, som får nedsat eller ændret arbejdsevne, og ved at bidrage til at indsluse ledige personer - både med og uden særlige behov. Regionens arbejdspladser opfylder således også tilsammen målsætningen i Bæredygtighedsstrategien om, at mindst to procent er ansat på særlige vilkår (fleksjob, løntilskud og lign.).


En ny tendens i beskæftigelsespolitikken er at indsluse personer på kanten af arbejdsmarkedet med en ansættelse i få timer i såkaldte småjobs og CSR-jobs. Analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at selv få timer med løn giver langsigtede positive effekter for udsatte ledige. Ansættelse i småjobs kan være med til at frigive ressourcer ved det øvrige personale til at varetage kerneopgaver samtidigt med, at udsatte borgere på kanten af arbejdsmarkedet får en ny chance. Region Midtjyllands arbejdspladser viser interesse for også at tage et socialt ansvar på denne måde. Blandt andet har Regionshospitalet Randers igangsat et projekt, som har til formål at ansætte 10 udsatte borger i et CSR-job. Erfaringer fra dette projekt vil blive videreformidlet til resten af Region Midtjyllands arbejdspladser.


Region Midtjylland har fortsat et samarbejde med ”KLAPjob”, som har til formål at skabe fleksjob – eller job med løntilskud til førtidspensionister med kognitive handicaps. Der er udarbejdet en pjece om hvordan man som arbejdsplads kan samarbejde med KLAPjob. Der forventes udsendt en mail til hovedpostkasserne efter sommerferien, hvor arbejdspladserne kan læse mere om KLAPjob og evt. få besøg af den regionale KLAPjob jobkonsulent.


Læs mere om KLAPjob initiativet på www.klapjob.dk


Link til kort informationspjece om KLAPjob: klapjob---hjalp-til-smaopgaver-trivsel-og-arbejdsglade.pdf (rm.dk)



Personaleredegørelsen for 2023 er vedhæftet dagsordenspunktet.


Tidligere personaleredegørelser kan findes på Region Midtjyllands hjemmeside: https://www.rm.dk/om-os/organisation/statistikker/


Beslutning

Jakob Olesen præsenterede kort hovedbudskaber og udvalgte personaledata fra Personaleredegørelse 2023.


Samlet set står vi i en meget gunstig situation med en fin jævn aldersfordeling med særligt mange unge og et stigende antal seniorer og stort set lige mange i alderskategorierne 35-60.


Vi har nået et niveau på omkring 70 pct. på fuld tid, og det kunne tyde på, at det er ved at stabilisere sig. Der er tale om en flot udvikling samlet set og inden for alle HMU-områder. Blandt de unge i aldersgruppen 20-30 år arbejder over 80 pct. fuld tid, og ca. 90 pct. arbejder mindst 32 timer. Et stigende antal seniorer vil alt andet lige betyde flere seniorer på deltid.


I forhold til sygefravær er hovedbudskabet, at det generelt set ser ud til at være på vej ned igen efter Covid-19. En vigtig pointe er, at i takt med at vi har fået og fortsat får flere kolleger på plus 60, så vil langtidsfraværet alt andet lige være stigende. Vi ligger pænt sammenlignet med de øvrige regioner og kommuner. Inden for regionerne ligger Region Midtjylland under gennemsnittet på 12,7 dagsværk, og vi er den region med det næstlaveste sygefravær. Vi følger løbende udviklingen og drøfter og deler viden og erfa-ringer om forebyggende og opfølgende tiltag med de lokale HR-funktioner.


I forhold til Det Sociale Kapitel har vi med 2,1 pct. ansatte på særlige vilkår nået lidt over målsætningen i bæredygtighedsstrategien. Der arbejdes aktuelt med at forsøge at skabe flere af de såkaldte småjobs og CSR jobs. Der er også mulighed for at etablere KLAPjob til mennesker med kognitive vanskeligheder.


Samlet set indikerer mange af Personaleredegørelsens data, at vi står et godt sted i forhold til at kunne tilknytte og tiltrække kolleger i fremtiden. Der kan naturligvis være lokale udfordringer, og der kan være områder, hvor det er svært at realisere de ønskede udviklingstendenser. Der er særligt to udfordringer, som kan fremhæves: 1) indfrielsen af målsætningerne om at nedbringe antallet af arbejdsulykker og 2) en mere lige kønsfordeling.

Herefter var der dialog i grupper, inkl. de årlige drøftelser vedrørende ansatte på særlige vilkår og sygefravær, med afsæt i de relevante afsnit i Personaleredegørelse 2023 og afslutningsvis opsamling i plenum.


Opsamling på gruppedrøftelser i plenum:


Bord 1

Personaleomsætning sammenholdt med sygefravær ligger stadig højt i forhold til før Co-vid-19, og vi er ikke sikre på, at Covid-19 længere er forklaringen. Er det udtryk for noget andet? Vi drøftede også, om tallet for personaleomsætning er det korrekte tal. Der kan være mange forklaringer på, hvorfor det ligger højt – det kan både være tilgang og afgang. Drøftede også fuldtid, fastholdelse og senior, og der var mange gode eksempler på, hvordan vi fastholder seniorer. Forslag om, at RMU-medlemmerne i følge- og dialog-gruppen vedr. personale og mangfoldige arbejdspladser snart opsummerer for RMU, hvor vi er henne.


Jakob Olesen bemærkede, at det samme bevægelse man ser i alle regioner og kommuner i forhold til sygefravær. Det er noget generelt. Følge- og dialoggruppen kan fint vende tilbage efter sommerferien.


Bord 2

Drøftede fuldtidsprocenten, og herunder at vi oplever medarbejdere, der ikke får mulig-hed for at arbejde fuld tid, mens andre, der ikke ønsker fuldtid, ikke får lov at komme ned i tid. Et spørgsmål til en TULE-undersøgelse kunne være: ”Arbejder du det antal timer, du ønsker at arbejde, eller kunne du ønske at arbejde flere eller færre timer?”. Det kunne være godt at få afdækket.


Jakob Olesen bemærkede, at der også kan arbejdes med det i forhold til OK 24 – sammen om attraktive arbejdspladser, hvor der er lagt op til at lave nogle analyser. Det kommer RMU tilbage til efter sommerferien.


Bord 3

Drøftede kønsfordeling, og hvad kan vi gøre som region. Nogle grupper slår kraftigt ud. Kan vi gøre noget for at tiltrække fx kvindelige håndværkere at søge ind til regionerne. Drøftet seniorordninger, herunder at det undrer medarbejdersiden, at der ikke bruges flere af de forskellige modeller. Vi hører kun om modellen med betalt pension. Der indgås omkring 600 senioraftaler årligt, men hvor mange får egentlig afslag? Drøftede også arbejdsulykker og forebyggelse. Hvordan passer vi på at undgå arbejdsulykker, og hvordan passer vi på dem, som har været ude for en arbejdsulykke? Vi ved, at det gør en forskel, at man har blandede kompetencer i arbejdsgrupper - fx ergoterapeuter, fysioterapeuter og jordemødre. Tallene i Personaleredegørelsen gemmer på nogle udviklingstendenser over tid i forhold til fx fordelingen af kvinder og mænd. Der skete noget under Covid-19, hvor andelen af medarbejdere steg markant.


Jakob Olesen bemærkede, at der faktisk er sket store ændringer over tid med hensyn til kønsfordelingen inden for nogle faggrupper. Vi tager opmærksomheden med tilbage. Der vil blive set på mulighederne for at se på udviklingen over tid i forhold til fordelingen af bl.a. mænd og kvinder i næste års Personaleredegørelse.


I forhold til seniorordninger er det korrekt, at der laves flest aftaler med pension. Det hører med til fortællingen, at der indgås alle mulige andre typer af aftaler, som dog ikke er en del af den formelle, regionale senioraftale, og de fremgår ikke her.

Bord 4

Hvis man gerne vil nedbringe sygefraværet, så skal man bare gennemføre en ordentlig besparelse, så flader det ud – dette sagt med et glimt i øjet. Stigningen i personaleforbrug er interessant. Hvilken norm har vi, og hvor mange mertimer, overarbejdstimer og frivilligt ekstraarbejde er der? Det er kendt fra andre brancher, at jo flere timer man arbejder ud over 37 timer, jo mere slider det på medarbejderne. Det kunne derfor være rart, hvis man kunne se, hvor mange timer, man arbejder ud over sin almindelige arbejdstid. Det er besluttet, at vi ikke skal være lønførende, men kan vi tiltrække unge med vores lønniveau i regionerne? Det ville være ønskværdigt at kunne sammenholde personaleomsætningen med den omsætning, man ville kunne forvente. Interessant at se på udviklingen over tid.

Jakob Olesen bemærkede, at en tommelfingerregel er omkring 15 pct. +/- i personale-omsætning ofte er ”normalen”. Der kan være forskellige årsager til, at den kan være højere og lavere. Der er ikke en procentandel, som er den ”rigtigste” personaleomsætning.

Bord 5

Drøftede hvordan får vi mest mulig diversitet i de forskellige ledelseslag og i øvrigt i alle personalegrupper – diversitet meget bredt forstået - ikke kun mænd og kvinder, alder, uddannelse mv.

Konklusion

RMU fik en kort præsentation af hovedbudskaber og udvalgte personaledata fra Persona-leredegørelse 2023, hvorefter der var dialog i grupper med opsamling i plenum. Inputtene vil blive taget med tilbage, og der vil blive set på mulighederne for at se på udviklingen over tid i forhold til bl.a. fordelingen af mænd og kvinder i næste års Personaleredegørelse.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-72-25-23

5. Pause (kl. 13.50-14.05 - 15 min)

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-72-25-23

6. Status vedrørende økonomi og økonomiaftalen 2025 (kl. 14.05-14.35 - 30 min)

Resume

Der orienteres på mødet om Økonomiaftale 2025 og status for budget med mulighed for spørgsmål og bemærkninger.

Det indstilles,

at RMU orienteres om økonomiaftalen og status for budget med mulighed for spørgsmål og bemærkninger.

Sagsfremstilling

På mødet mellem RMU og forretningsudvalget d. 21. maj 2024 blev der orienteret om den økonomiske status på baggrund af økonomirapporteringen pr. 31. marts 2024 samt de første vurderinger for økonomien i Budget 2025.


Økonomiaftalen for 2025 blev indgået d. 1. juni 2024. Aftalen er vedlagt som bilag til dette dagsordenspunkt. På mødet gives en gennemgang af hovedelementerne fra aftalen, med fokus på evt. personalemæssige forhold samt de første vurderinger af, økonomen i Region Midtjylland på baggrund af økonomiaftalen.


RMU-næstformandsskabet er inviteret til at deltage i regionsrådets Budgetseminar 2, der afholdes d. 26. juni 2024. På budgetseminaret vil der blandt andet være en nærmere gennemgang af økonomien i Region Midtjylland på baggrund af Økonomiaftalen for 2025.

Beslutning

Økonomidirektør Mette Jensen orienterede om økonomiaftalen og status for budget 2025.


Aftalen blev indgået 1. juni 2024 med en realvækst på 2.054 mia. kr., hvoraf Region Midtjyllands andel er 446 mio. kr. Det er omtalt som en historisk god aftale, men vi skal huske, at der følger opgaver med.


Mette Jensen gennemgik herefter de forskellige delelementer i aftalen og procesplanen for inddragelse af MED-systemet.


Frist for udtalelse/bemærkninger fra RMU-medarbejderside til 1. behandling er 24. juli. Forslag til budget 2025 offentliggøres til høring 8. august, og frist for høringssvar fra HMU’erne er 23. august. Frist for supplerende høringssvar fra RMU er 28. august.


De slides, som blev anvendt i forbindelse med orienteringen, er vedlagt som bilag.


Opsummering af bemærkninger og spørgsmål fra mødedeltagerne:


• Vi skal inddrage de private fertilitetsklinikker i forhold til fertilitetsbehandling, hvis vi ikke selv har kapacitet. Er der noget med, hvor lang ventetid der må være - behandlingerne på de private klinikker er vist dyrere? Vi havde tidligere relativ kort ventetid i forhold til de øvrige regioner, og derfor havde vi en interesse i at komme på samme niveau og lavede en besparelse. Antallet af forsøg er øget fra 3 til 6, og det er der kommet midler til. Nu kommer der også forsøg til 2. barn, og det er politisk bestemt, at der skal være 1000, som skal ud til private klinikker.


• Det er en svær balance med sådan et budget. Beløbet er stort, men det er vigtigt at kommunikere, at vi ikke er ude af kniben. Der er mange midler, men også mange udgifter.


• Fra side 8 i økonomiaftalen står der en masse om, hvad der skal spares på det administrative område samtidig med, at der skal laves mange analyser. Der er noget skævt i den fortælling.


• Der skal nok gå noget galt i forhold til de administrative besparelser. Vi mangler fortsat at indfri de 600 mio. kr. på det regionale område, og der falder ikke opgaver bort.


• Er vi kommet videre i forhold til, at udgifterne løber løbsk – sidst var det medicin-udgifterne og udgifterne til de praktiserende læger? Det blev faktisk drøftet i økonomiforhandlinger. Staten siger, at vi får en relativ stor pose penge, og så må vi selv løse det. En del af midlerne skal bruges til tilskudsmedicin og praksisområdet.


• Det må forventes, at der kommer til at stå noget i HMU-høringssvarene om at sende demografimidler ud til hospitalerne.


• Bliver borgerne oplyst om, hvad det gør ved hospitalets økonomi, når de går ud til det private (ikke akutte eller sub akutte patienter)? Vi kan ikke først udrede, give et behandlingstilbud og orientere om, at de kan komme i behandling i det private, for dernæst at oplyse dem om prisen. Hvis man har et lovkrav på en behandling, som vi ikke kan honorere, har vi ikke mulighed for at værdilade det.


• Næstformandskabet deltager i Budgetseminar 2 den 26. juni, hvor de får tid til at fremsætte medarbejdersidens input til budget 2025.


Konklusion

RMU fik en orientering om økonomiaftalen og status for budget 2025 med efterfølgende dialog herom.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-13-2-22-23

7. Registrering af ansattes arbejdstid (kl. 14.35-15.05 - 30 min)

Resume

Den 1. juli 2024 træder en ny lov i kraft om arbejdstid. Der fremlægges et udkast til retningslinjer for registrering af arbejdstid i Region Midtjylland. Herudover orienteres RMU om muligheden for at indgå aftale om fravigelse af den ugentlige arbejdstid.

Det indstilles,

at RMU drøfter udkastet til retningslinjer med mulighed for spørgsmål og eventuelle forslag til præciseringer og


at RMU tager orienteringen om mulighed for at indgå aftale om fravigelse af den ugentlige arbejdstid til efterretning.

Sagsfremstilling

Folketinget har den 23. januar 2024 vedtaget en ændring af arbejdstidsloven, som bl.a. medfører en pligt til at registrere arbejdstid.

Loven træder i kraft den 1. juli 2024.


Formålet er bl.a. at sikre, at reglerne om hviletid, ugentligt fridøgn og maksimal ugentlig arbejdstid overholdes.


RMU fik en foreløbig orientering om lovændringen på mødet den 19. april 2024.


Registrering af arbejdstid:

På baggrund af drøftelser med de øvrige Regioner og Danske Regioner har Koncern HR, med sparring fra repræsentanter fra de lokale HR afdelinger, udarbejdet et udkast til retningslinjer for registrering af arbejdstid i Region Midtjylland.


Udgangspunktet i retningslinjerne er, at det alene er afvigelser fra den planlagte arbejdstid, der skal registreres. Denne tilgang er også valgt i de øvrige Regioner.


Efter RMU-mødet vil retningslinjen blive endeligt færdiggjort. Herefter fremsendes den til funktionspostkasserne til implementering lokalt.


Loven træder i kraft den 1. juli 2024 – det fremgår dog at retningslinjen, at den først forventes fuldt ud implementeret fra den 1. oktober 2024.


Det indstilles, at RMU drøfter udkastet til retningslinjer og fremkommer med eventuelle forslag til præciseringer.


Mulighed for at aftale at fravige den maksimale ugentlige arbejdstid (opt-out):

Fra den 1. juli 2024 vil der ligeledes være mulighed for, at visse grupper kan indgå aftaler om fravigelse af den maksimale ugentlige arbejdstid. For nuværende drejer det sig om medarbejdere ansat i henhold til overenskomst for ambulanceuddannet personale, overenskomst for Yngre læger og Overenskomst for overlæger.

Konkret indgås aftale herom ved, at medarbejderen udfylder en digital blanket.


Mette Flemming, personalejurist, Koncern HR Stab, deltager under behandlingen af punktet.

Beslutning

Der er en EU-beslutning, som vi skal have implementeret. Den nye lov om arbejdstid gælder alle medarbejdere med nogle få undtagelser. Der er brugt meget tid på at drøfte, hvem der er undtaget i Danske Regioner og med de øvrige regioner.


Mange af regionens medarbejdere er i forvejen vagtplanlagt, og deres arbejdstid er derfor forhåndsregistreret. Vores retningslinjer lægger derfor op til kun at registrere afvigelser - i øvrigt i lighed med de øvrige regioner. Loven træder i kraft 1. juli 2024. Systemerne til at registrere arbejdstid i eksisterer i vid udstrækning. Det drejer sig primært om MinPlan og SD Arbejdstidsplaner. Der er intet ændret i arbejdstidsreglerne, de er, som de hidtil har været. Der er indgået aftale med nogle få fagforeninger om at kunne fravige 48-timers regler. Det gælder ambulanceuddannet personale (FOA), YL og overlæger.


Opsummering af bemærkninger og spørgsmål fra mødedeltagerne:


• I DJØF mener man, at der er meget få, som kan undtages fra kravet om tidsregistrering – typisk hvad der svarer til administrerende direktører

Mette Flemming svarede, at hviletidsbekendtgørelsens ordlyd er på vej til at blive ændret, så det er den samme som i arbejdstidsloven. Det har skabt lidt usikkerhed om, hvem der er undtaget. Regionerne på tværs har sammen med Danske Regioner indgående drøftet, hvem man tænker kan undtages. Det følger vi i Region Midtjylland. Der bliver lavet konkrete vurderinger, og det sidder alle HR-afdelinger og arbejder med lige nu – og så lægger vi op til, at den enkelte kan gå i dialog med sin HR afdeling, hvis ikke man er enig i, at man er undtaget.


• Hvor er vi henne i forhold til forberedelse af fx uddannelse og alt muligt andet i fritiden, hvis vi skal til at registrere arbejdstid? Koncern HR anbefaler, at man går i dialog med sin leder om, hvorvidt det er noget, som man ”skal, skal” eller om det fx er noget, som man læser af egen interesse. Det er i virkeligheden ikke anderledes end det har været hidtil. Er man i tvivl, må man gå i dialog med sin leder. Der er mange gråzoner.


• Sidst drøftede vi projekt Matterhorn, som viser, at mange ledere er pressede. Der er et eller andet skævt i, at man laver en undtagelse for så mange ansatte, som der er lagt op til her. Fra medarbejderside kan vi ikke bakke op om, at der er så mange grupper, der er undtaget fra registreringspligten. Det kommer til at stå så bastant. Ærgerligt, at der kommer retningslinjer nu, vi burde have ventet til efter 1. juli. Mette Flemming noterede sig, at uenigheden omkring retningslinjen primært omhandler, hvem der er undtaget. Koncern HR vil på den baggrund overveje, om det afsnit kan nedjusteres.


• Der er medarbejdere, som er ansat flere steder, det er en udfordring, at man ikke kan holde øje med deres samlede arbejdsbelastning. Mette Flemming oplyste, at Koncern HR er opmærksom på den problemstilling og i gang med at undersøge om fx BI data kan understøtte et overblik på tværs.


• Vores presballe er, at det er kommet relativt hurtigt. Vi må respektere, at der er kommet noget lovgivning, som vi må implementere på bedste evne.


• Det er vigtigt, hvordan retningslinjerne formidles ud. I forberedelsesudvalget til regionerne blev det i sin tid aftalt, at der blev stillet et registreringssystem til rådighed, som man kunne vælge at benytte. Det er underligt, at man har valgt at se bort fra muligheden for at registrere 11-timers reglen.


• Hvorfor ikke vælge et forsigtighedsprincip og sige, at alle er omfattet af registreringen til en start, og så evt. kunne ændre på det senere? Jørn Mørup understregede, at man i Region Midtjylland har været optaget af ikke at overimplementere og undgå alt for meget bureaukrati.


• Medarbejdersidens holdning til retningslinjerne er klar. Rent arbejdsmiljømæssigt er det udfordrende for vores ledere, og undtagelserne i forhold til ledelsesniveauerne virker forvirrende. Det drejer sig om niveau 1, 2, 3 og til dels 4. Vi bør nok overveje, hvor meget vi skal skrive i retningslinjerne om undtagelserne.


• Vi bør se på intentionerne bag den ny lov. Hvordan rammer vi en praksis, vi kan være i fra en start.


• Jonas Dahl bemærkede afslutningsvist, at det er en lov, som vi skal leve op til fra 1. juni. Ledelsen er åben overfor at tage dialogen hen ad vejen, når vi får nogle erfaringer. Loven er nok rettet mere mod nogle andre lande end Danmark, men det er her, vi står. Vi kan evt. genbesøge retningslinjerne om et halvt års tid, når vi har gjort os nogle erfaringer, hvilket der var opbakning til.


Konklusion

RMU fik en orientering om mulighed for at indgå aftale om fravigelse af den ugentlige arbejdstid. RMU drøftede udkastet til retningslinjer. Medarbejdersiden kunne ikke bakke om retningslinjerne, da der er så mange grupper, der er undtaget fra registreringspligten, men er indforstået med, at retningslinjen bliver gældende fra nu – men at det er ledelsens retningslinje. Emnet vil blive sat på dagsordenen igen om ca. et halvt år.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-72-25-23

8. Skitse til program til døgnseminar den 12.-13. september 2024 (kl. 15.05-15.15 - 10 min)

Resume

RMU-formandskabet har på baggrund af drøftelse og forslag til temaer på RMU-mødet den 25. april udarbejdet en skitse til program for døgnseminaret.

Det indstilles,

at foreløbig skitse til program for RMU's døgnseminar drøftes med henblik på godkendelse af den overordnede ramme.

Sagsfremstilling

RMU-formandskabet har på baggrund af drøftelse og forslag til temaer på RMU-mødet den 25. april 2024 udarbejdet en skitse til program for døgnseminaret den 12.-13. september 2024. Udkastet drøftes med henblik på godkendelse af den overordnede ramme. Formandskabet drøfter programmet igen i august, når vi har en bedre idé om sundhedsstrukturreformen.


Foreløbig skitse til program er vedlagt.

Beslutning

Jakob Olesen orienterede om, at Koncern HR havde fået besked dagen forinden om, at Hotel Ry lukker med udgangen af juni. Der arbejdes på at finde et nyt sted, og det bliver formentligt Koldkærgård (Horisont – Hotel & Konference) i Egeådalen i Aarhus.


Skitsen til program blev vendt i formandskabet den 13. maj. Siden da har Koncern HR haft dialog med HR- og personalecheferne om OK24 – sammen om opgaven – bilag 5, som indeholder meget af det, som vi var omkring under temadrøftelsen om personaleda-ta. Koncern HR anbefaler på den baggrund, at RMU får noget tid til at drøfte OK24 med HMU-formandskaberne på 2. dagen. Der lægges således op til temadrøftelser med HMU-formandskaberne om arbejdsmiljø, sundhedsstruktur og OK24 – bilag 5.

Den første dag vil der være ordinært RMU-møde inkl. dialog om, hvordan vi ønsker at samarbejde og et socialt arrangement.


Hvis nogen skulle have input til programmet er de som altid velkomne.


Konklusion

RMU drøftede kort skitsen til program for døgnseminaret. Formandskabet og Koncern HR færdiggør programmet.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-72-25-23

9. Kommunikation fra mødet og planlægning af kommende møder (kl. 15.15-15.25 - 10 min)

Resume

Mødeafviklingen drøftes med henblik på videreformidling af relevante informationer fra mødet til HMU´erne.

Det indstilles,

at mødeafviklingen drøftes med henblik på videreformidling af relevante informationer til HMU'erne og


at de foreløbige punkter til kommende RMU-møder tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Det drøftes, hvilke informationer fra mødet RMU ønsker at videreformidle til HMU'erne, MidtNyt mv.


Der foreligger foreløbigt følgende "bruttoliste" med forslag til emner/dagsordenspunkter til de kommende RMU-møder:

  • Opfølgning på OK24 (temadrøftelse på døgnseminaret)
  • Arbejdet med transformation og herunder faglige prioriteringer og digitalisering (temadrøftelse på døgnseminaret)
  • Rekruttering og tilknytning (løbende med fokus på forskellige perspektiver)
  • Orientering om arbejdet i følge- og dialoggruppen om personale og mangfoldige arbejdspladser nedsat af RMU (løbende)
  • Strukturreformen og sundhedsklynger
  • Feriefonden for Region Midtjylland
  • Drøftelse af MidtNyt, og herunder formatet og anvendelsen af magasinet - invitere Koncern Kommunikation til et RMU-møde (september)

Beslutning

Der kommunikeres om følgende fra dagens møde:


• RMU fik en orientering om og drøftede sundhedsstrukturkommissionens afrapportering. De slides, som blev anvendt i forbindelse med præsentationen, er vedlagt som bilag. Det er muligt at se det infomøde, som direktionen afholdt om kommissionens afrapportering den 17. juni i regionsrådssalen, her: Infomøde om strukturkommission - Koncern-intranet (rm.dk)


• RMU havde en temadrøftelse om Personaleredegørelse 2023 og den årlige drøftelse af sygefravær og Det Sociale Kapitel. Der vil blive set på mulighederne for at se på udviklingen over tid i forhold til fordelingen af bl.a. mænd og kvinder i næste års personaleredegørelse.


• RMU fik en orientering om og drøftede økonomiaftalen og status for budget 2025. Frist for udtalelse/bemærkninger fra RMU-medarbejderside til 1. behandling er 24. juli. Forslag til budget 2025 offentliggøres til høring 8. august, og frist for høringssvar fra HMU’erne er 23. august. Frist for supplerende høringssvar fra RMU er 28. august.

• RMU drøftede udkast til retningslinje for registrering af arbejdstid i Region Midtjylland, og herunder mulighederne for at indgå aftale om fravigelse af den ugentlige arbejdstid. Emnet vil blive sat på dagsordenen i RMU igen om et halvt års tid, når der er gjort sig nogle erfaringer.


Forslag til nye emner til kommende møder:


Overvågning af medarbejdere


• M365 giver mulighed for, at ens leder ved stort set alt om, hvad man laver. Det skal være klart for medarbejderen, og man skal have skriftlig besked om, at man overvåges.


• Ledelsen interesserer sig en del for adgangskontrol, og vi er måske nødt til at overvåge mere grundet det eksterne trusselbillede i Danmark i øjeblikket.

• Overvågning af medicinrum og revision af vores personalepolitik, som er fra 2016, bør også drøftes i RMU.


• Vi bør også genbesøg af retningslinjerne for sporbarhed og emneidentifikation


Konklusion

Der kommunikeres til HMU'erne om hovedbudskaber fra dagens møde. De foreløbige punkter til kommende RMU-møder blev taget til efterretning. Forslaget om overvågning af medarbejdere skrives på oversigten over kommende møder.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-72-25-23

10. Gensidig orientering, eventuelt og evaluering af mødet (kl. 15.25-15.35 - 10 min)

Sagsfremstilling

Orientering om status vedrørende NDIS-projektet (2-faktor login)

Der vil kort blive orienteret om status vedrørende 2-faktor login.


Orientering om status for etableringen af Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut

Der vil kort blive orienteret om status for etablering af Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut og dets placering.


Orientering om status vedrørende opfølgning på den politiske beslutning og videre proces vedrørende samling af bygherreorganisationen

Beslutning

Status vedrørende NDIS-projektet

It har opmærksomhed på udfordringerne og har registreret den gene og frustration, som blev påtalt på sidste RMU-møde. It har også set på, om vi adskiller os meget fra de øvrige regioner, hvilket vi ikke gør. Nogle af de andre regioner mangler at implementere endnu en EU-forordning, som skal træde i kraft 1. oktober.


Der blev fra medarbejderside bemærket, at den tid, der bruges på 2-faktor login intet er at regne i forhold til den tid, der bruges på M365. Det er helt ekstremt.


Status for etablering af Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut og dets placering

Der arbejdes på etablering af Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut, som skal forankres i Region Midtjylland. Der er nedsat en bestyrelse, og der igangsættes nu en proces for at rekruttere en ny direktør. For så vidt angår de medarbejdere i behandlingsrådet, som Region Midtjylland skal overtage, så fastholder man lokaliteten i Aalborg.


Status vedrørende samling af bygherreorganisationen

RMU holdt et kort ekstraordinært møde i maj for at drøfte et høringssvar til den foreslåede samling af regionens bygherreorganisation.


I går var sagen på forretningsudvalget og går nu videre til regionsrådet den 26. juni. Under forudsætning af, at indstillingen følges, så vil der samtidig blive fremsendt en justeret procesplan. Procesplanen vil blive forlænget en måneds tid således, at der tages højde for, at der – hvis det ønskes - lokalt er mulighed for at inddrage sit MED-udvalg i eventuelle input til processen. Det kan ske frem til medio september.


Der er udpeget en implementeringsgruppe med repræsentation fra alle berørte enheder, der samles første gang på mandag for at blive enige om det arbejde, der ligger foran, hvis regionsrådet godkender samlingen.


Orientering om punkter fra medarbejderside


Logning

Der blev på sidste RMU-møde spurgt til muligheden for beskyttelse af medarbejdere, som er med i PSP-samarbejde, og hvis journalopslag bliver vist i Min Log. Ønsket var, at de kan beskyttes ligesom ved journalopslag i forhold til UTH. Der er kommet svar fra Juridisk Kontor, og der er ikke umiddelbart lovhjemmel til generelt at undtage opslag grundet PSP-samarbejdet fra visning i patientens Min Log.


Sikkerhed i psykiatrien

I weekenden var der en læge, som blev overfaldet på Amager. Hvordan kan sikkerheden højnes generelt? Man skal være meget teknisk orienteret i forhold til, hvordan de håndholdte scannere anvendes. Vi har et stort ønske fra retspsykiatrien om scannere svarende til det, man har i lufthavne. Det ønske eller krav kan godt brede sig til mange andre områder. Emnet tages med på næste HMU-møde i psykiatrien.


Det blev fra ledelsesside bemærket, at der er igangsat en grundig analyse af situationen, hvor en patient dræbte en anden patient. Der er stor ledelsesmæssig og politisk opmærksomhed. Her og nu er det ikke muligt at installere det, man kunne ønske sig i retspsykiatrien i Viborg. Der er også noget i forhold til, hvad der lovhjemmel til. Ønsket er hørt, og det er fint, at I rejser det i HMU. Vi skal skabe en god og tryg arbejdsplads for vores medarbejdere.

Tilbage til toppen